Almanya’da Nikah için istenilen Belgeler bölüm 2

Yorumlar · 1453 Görüntüleme

Vize için gerekli basit düzeyde Almanca bildiğinizi kanıtlayan ‘Start Deutsch1’ sınavını aldıktan sonra, şimdi sıra vize işlemlerine geliyor. Vize başvurusu için bir dizi evrakın da toparlanması şart. Vize başvurusu için dil bildiğinizi kanıtlayan, Goethe Enstitüs

Şahsen başvurulmalı
Vize müracaatını sizin için yetkili Alman başkonsolosluğuna şahsen yapmanız gerekiyor. Türkiye’de bağlı bulunduğunuz il hangi Alman Başkonsolosluğu’nun görev alanına giriyorsa, o Alman başkonsolosluğu yetkilidir. Yani İzmir’de yaşayan biri, vize için Ankara ya da İstanbul’daki Alman başkonsolosluğuna başvuramaz. Sadece İzmir Başkonsolosluğu’na vize başvurusu yapabilir. Vize müracaatından önce Alman başkonsolosluklarının internet sitesinden gerekli belgeler hakkında bilgi edinmek mümkün. İstanbul’daki Alman Başkonsolosluğu’nun www.istanbul. diplo.de internet sitesinde vizeler linki ve buradan aile birleşimi için vize linkine tıkladığınızda, vizeyle ilgili belgeler hakkında geniş bilgi bulabilirsiniz. Bunun yanında vize başvurularında konsoloslukla birlikte çalışan, konsolosluk binasının yanında İKS ofisi var. Bu ofislerde aile birleşimiyle ilgili işlemlerde ücret karşılığında yardımcı oluyor. Randevu pin numarası, tercüme, fotoğraf gibi işlemler için 110 TL ücret alınıyor. İstanbul’daki İKS firmasının telefon numarası: 0212 340 49 00.

 

Randevu almak şart
Vize için konsolosluklardan mutlaka randevu almak şart. Randevu alınmadan hiçbir vize işlemi yapılmıyor. Randevu için ise 23 lira yatırıp pin numarası almak gerekiyor. Bu işlemi konsolosluk yanındaki İKS ofisinde yapmak mümkün olduğu gibi, Yapı Kredi, İş Bankası ya da Finansbank ’a 23 lira yatırıp almak da mümkün.

İSTENİLEN BELGELER
Belgeler Almanya’daki eşin Alman vatandaşı veya Türk vatandaşı olmasına göre farklılıklar arz ediyor. Ancak her iki durumda da Türkiye’deki eşin hazırlaması gereken belgeler şunlar:

- Almanca belgesi: A1 sınavını kazandığınıza dair sertifika.


- Vize başvuru formu: Almanca olarak eksiksiz doldurulmuş ve imzalanmış iki adet vize dilekçe formu.


- Üç adet biyometrik vesikalık fotoğraf (Fotoğrafların arka fonu açık olması ve altı aydan eski olmaması gerekiyor.)
- Evlilik cüzdanı: ‘Formül B’ denilen Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği’nin aslı, bir fotokopisi ve tercümesi. Bu belge kişinin bağlı bulunduğu nüfus dairesinden alınıyor.


- Boşanma kararları: Eğer eşler daha önce evlenip boşanmışsa ya da dulsa, bu durumda her iki eşin de, daha önceki tüm evliliklerinin gerekçeli, noter tasdikli boşanma kararları. Eski eşin ölmüş olması halinde, ölüm kayıt örnekleri ve bir fotokopileri. Almanca tercümeleriyle birlikte.


- Pasaport: En az 12 ay geçerlilik süresi bulunan Türk pasaportu. Almanya’daki eşlerden istenen belgeler
- Almanya’da evlenilen eş Alman vatandaşıysa, Alman kimliğinin arkalı önlü bir fotokopisi.


- Almanya’da evlenilen eş Türk vatandaşıysa, Almanya’daki Türk eşin pasaportunun oturma izniyle ilgili sayfalarının fotokopisi.

- Almanya’daki Türk eşin yabancılar dairesinden alacağı oturma izni (Aufenthaltbescheinigung).

Yorumlar