Goethe-Zertifikat A1: Start Deutsch 1 sınavı
örnek sınavlar-sınavın tanımı ve bölümleri-ön koşullar

Goethe-Institut’un sınavları, alt yaş sınırından ve Alman vatandaşlığından bağımsız olarak, ilgi duyan herkese açıktır.

Goethe-Zertifikat A1: Start Deutsch 1 sınavı için 16 yaş ve üzeri tavsiye edilmektedir.

Goethe-Zertifikat A1: Start Deutsch 1 sınavı, Dillere İlişkin Avrupa Ortak Referans Çerçevesi‘nin birinci basamağında (A1) dil bilgilerini gerektirir.
Ders birimleri

Bu basamağa ulaşmak için – önceden sahip olunan bilgilere ve öğrenme koşullarına bağlı olarak – her biri 45 dakikalık 80 ila 200 ders birimine ihtiyaç duyarsınız.
Hazırlık

Eğer dil ile ilgili ön koşulları yerine getirdiğinizi düşünüyorsanız, dilediğiniz her zaman sınava başvurabilirsiniz. Ancak, hazırlık kurslarımızdan birisine katılmanızı tavsiye ederiz. Bu kurslarda, sınavda başarılı olmanızı mümkün olduğunca kolaylaştıran, gerekli dilsel ve sınava özgü becerileri öğrenirsiniz.

Yazılı grup sınavı (65 dakika)
Kısa günlük konuşmalar, özel telefon mesajları ya da hoparlörle kamuya yapılan anonsları dinler ve bunlarla ilgili olarak, gerçek yaşamdakine benzer soruları cevaplandırırsınız.
Kısa notlar, küçük ilanlar, bilgilendirme levhaları ya da duyurular gibi metinleri okur, bunlarla ilgili soruları cevaplandırırsınız.
Bilinen, basit formları doldurur ve günlük yaşamdan bir duruma ilişkin kısa bir kişisel metin yazarsınız.

Sözlü grup sınavı (15 dakika)

Grup içerisinde kendinizi tanıtırsınız. Daha sonra günlük yaşamla ilgili sorular sorar, cevaplandırır ve grup içerisinden bir kişiye günlük yaşamdan bir şeyle ilgili ricada bulunursunuz.
Değerlendirme

Goethe-Zertifikat A1: Start Deutsch 1 sınavı, dünya genelinde standart olarak uygulanmakta ve değerlendirilmektedir. Yazılı sınav kağıtları ve sözlü performanslar, ilgili sınav merkezinde iki sınav görevlisi tarafından standart kriterler temelinde değerlendirilirler.

Deutsch_a1_ubunstest1.pdf
Beğen